Grootmeester Su

 Met verdriet in ons hart zeggen we gedag tegen onze geliefde Grootmeester Su Yu-Chang die ons verliet in de ochtend van 04/29/2019.

Screenshot M Su

https://www.wutangcenter.com/wt/main.html

https://www.plumpub.com/kaimen/2019/su-yu-changs-passing-april-29-2019/

Grootmeester Su

M Su

Grootmeester Dr. Su Yu-Chang is de oprichter en president van Pachi Tanglang Martial Arts Institute, dat vestigingen heeft in o.a. Taiwan, Japan, U.S.A., Venezuela, Spanje en Nederland. De vereniging heeft als doelstelling het verspreiden en onderwijzen van de traditionele aspecten van de Chinese cultuur, waaronder filosofie, krijgskunst, acupunctuur en meditatie.

Grootmeester Dr. Su Yu-Chang is geboren in 1940 in Tongshan (provincie Tainan) in Taiwan. Al meer dan vijftig jaar beoefent hij KungFu en reeds veertig jaar is hij Doctor in de Chinese geneeskunde. Het grootste deel van zijn leven wijdde hij aan de Chinese krijgskunsten. Vanaf zijn veertiende won GrootMeester Su Yu-Chang alle wedstrijden waar hij aan meedeed. Op 24-jarige leeftijd kreeg hij de bijnaam “Bliksem Vuist”. Toen hij 25 was durfde er niemand meer tegen hem te vechten.

Grootmeester Dr. Su Yu-Chang heeft les gehad van verscheidene Grootmeesters waaronder Chang Te-Kuei, Wei Hsiao-Tang, Li Kuen-Shan en Liu Yun-Chiao. De stijlen TangLang chuan en Mi Tzong chuan leerde GrootMeester Su Yu-Chang van Chang Te-Kuei. Van Wei Hsiao-Tang leerde hij Wu Taichi chuan, Hsing-I en TangLang chuan. Ook van Li Kuen-Shan kreeg GrootMeester Su Yu-Chang les in TangLang chuan. Van Liu Yun-Chiao leerde GrootMeester Su Yu-Chang de stijlen Pachi chuan, Taichi chuan, Pikua chuan en Pakua chuan.
master portret

INSTRUCTEUR EN VOORZITTER
Grootmeester Dr. Su Yu-Chang is vijf jaar voorzitter geweest van de Vereniging van Meesters van de Krijgskunsten voor de Olympische Spelen. Ook was hij gevechtsinstructeur van de officieële school van het Taiwanese leger. In de jaren zeventig verhuisde Grootmeester Dr. Su Yu-Chang naar Venezuela waar hij drie jaar instructeur was van de Policia Cientifica. Op de Universidad Central van Venezuela heeft hij vijf jaar lang cursussen en lezingen gegeven. Tevens is Grootmeester Su Yu-Chang verschillende keren hoofd van de jury geweest tijdens traditionele Wushu wedstrijden in Shangdon (China). Grootmeester Dr. Su Yu-Chang heeft verscheidene boeken en films gemaakt over de Chinese krijgskunsten.

Ieder jaar komt Grootmeester Dr. Su Yu-Chang rond april naar Nederland om workshops te geven. Indien je meer informatie wilt over deze workshops houd dan onze website in de gaten of neem contact met ons op.

TaiChi afstamming van Grootmeester Su (klik op afbeelding om te vergroten):

TaiChi Lineage

Tai-Chi, Chi-Kung, Kung-Fu