KungFu 4 Kids

KungFu is de algemene term voor de Chinese vechtkunst. KungFu kan worden vertaald als “goed uitgevoerd”. Onder KungFu vallen ook andere stijlen die op onze school worden geoefend: TangLang (Praying Mantis – Bidsprinkhaan), PaKua (Acht Trigrammen) en Pachi (Acht Energieën).

Mantis1

In Heemstede oefenen wij de TangLang stijl. Deze vorm is één van de meest krachtige en ingewikkelde vechtsport stijlen. Praying Mantis Kung-fu, dateert van meer dan 4000 jaar geleden.

TangLang heeft is een snelle KungFu stijl, en daardoor zeer goed geschikt voor kinderen.  TangLang verbetert de lichamelijke conditie, concentratie en motoriek, en zelfverdediging.

Het symbool vor deze stijl is de mantis religiosa (bidsprinkhaan).  De hand en armbewegingen die deze stijl kenmerken, zijn ontwikkeld na zorgvuldige bestudering van de bliksemsnelle bewegingen van de bidsprinkhaan en de manier van verplaatsen van de aap. Typerend van TangLang zijn de snelle bewegingen van handen en voeten die het moeilijk maken voor de tegenstander.

In zijn boek “Pachi TangLang Chuan” schrijft Grootmeester Su over deze stijl:

“.. de bewegingen van TangLang (Mantis) zijn erg ingewikkeld, onvoorspelbaar en effectief.

TangLang kent verschillende soorten van bewegingen: snelle, langzame, lange, korte, bewegingen die eisen dat je hele lichaam beweegt, niet alleen een arm of een voet; dit zijn erg moeilijke bewegingen die van Tanglang een speciale stijl maken.”

Lesrooster:

  • Woensdags 17:00 – 18:00

Hieronder Grootmeester Su in een TangLang houding. Let op de vingers: ze doen de bidsprinkhaan na (bovenaan in deze pagina).

Tanglang-M Su

Hieronder een korte opname van de bewegingen van de TangLang (Bidsprinkhaan) stijl:

 

Tai-Chi, Chi-Kung, Kung-Fu